2022知到网课 泰山文化海外传播 单元测试答案

第一章 单元测试

1、单选题:
Most of the works or articles, writings in foreign languages(French German and English etc.), usually mentioned the key words: () of this mountain.( )
选项:
A:steepness
B:sacredness
C:height
D:fame
答案: 【sacredness

2、单选题:
When mentioning the characteristics of Taishan, they usually associated this mountain with life and used the color ( ) to refer to this mountain.( )。
选项:
A:Green
B:Purple
C:Black
D:Red
答案: 【Green

3、单选题:
C. Baker published a book named T’ai Shan: An Account Of The Sacred Eastern Peak Of China in ( ). ( )
选项:
A:1927
B:1926
C:1925
D:1928
答案: 【1925

4、单选题:
Tai shan is the spirit of the ( ),or the Green Emperor. ( )
选项:
A:center
B:west
C:north
D:east
答案: 【east

5、单选题:
Shun came to Taishan bearing gifts of ( ) offerings and precious stones, which they placed on his altars. ( )
选项:
A:gold
B:wood
C:burnt
D:water
答案: 【burnt

6、判断题:
Von Richtofen, praised Taishan“the Holy Land of China”, a very high-praise word. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、判断题:
Students are not necessary to be able to critically read the records of Taishan culture in foreign languages. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、判断题:
There are different stages of the development of foreign writings of Taishan culture. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、判断题:
Mr. Fletcher. translated the title Wang Yue into Looking Toward the Eastern Peak. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、判断题:
Students have to form the ability to accurately express Taishan culture in foreign languages and carry out cross-cultural communication. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【

第二章 单元测试

1、单选题:
J. Nieuhof visited China with the ( ) staff from the Netherlands.( ).
选项:
A:South India Company
B:West India Company
C:North India Company
D:East India Company
答案: 【East India Company

2、单选题:
De Besi described his experience of meeting with a group of chang-chai ( ) from Henan Province.( ).
选项:
A:people
B:children
C:men
D:women
答案: 【women

3、单选题:
Xiangguosi Gongsun He Han Shan. And this translation also depicted a Dongyue Temple and the power of ( ). ( ).
选项:
A:Dongyue God
B:Bixia Yuanjun
C:Goddess of Taishan
D:Taishan Shigandang
答案: 【Dongyue God

4、单选题:
A. Wylie compared the celebrity of Emeishan, the seat of immense Buddhist establishments with that of Taishan, the rallying point of ( ) . ( ).
选项:
A:Confucianism
B:Taoism
C:Buddhism
D:God of Taishan
答案: 【Confucianism

5、单选题:
Joseph Edkins described the power of Dongyeu Dadi who rules over punishments in the ( ) life. ( )
选项:
A:past
B:future
C:present and future
D:present
答案: 【present and future

6、判断题:
“Upon this Mountain are several Temples, to which belong great store of Priests.” Here priests live as religious hermits. ( )
选项:
A:错
B:对
答案: 【

7、判断题:
The Temple of The Three Sovereigns is translated into 三官庙. ( ).
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、判断题:
It is recorded that “the divinity who presides over T’ai shan, a high mountain in the province of Shantung, is called Dongyue Dadi, the great emperor of the eastern mountain.” ( ).
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、判断题:
Daizong Fang was translated into The Arch of Triumph of The Honorable Tai. ( ).
选项:
A:错
B:对
答案: 【

10、判断题:
On the west of the three Deities is the Yellow Emperor in full habiliments of cloth. ( ).
选项:
A:对
B:错
答案: 【

原创文章,作者:wangke,如若转载,请注明出处:https://www.weiku88.cn/34355.html

发表评论

电子邮件地址不会被公开。 必填项已用*标注

联系我们

咨询 Q群:982321385

工作时间:全年无休

QR code